Friss topikok

2012.01.20. 16:29 akusi

Pót péntek13

A mai nem a legsikeresebb napom volt.

A bicó:

Rászántam magam ,hogy bicózzak. Van egy szupcsi útszakasz a tengerparton (ECR - East Coast Road), ami mellett egy csomó jó dolog van és a forgalom is olyan, mint otthon az 1-es úton. A lakásomtól kb. 8 km-t kell a városon valahogy átevickélnem, amit megoldanék valahogy, és utána már kikerülnék a rengetegből. Nameg Mahabalipuram városa is csak 45 km, és közben van egy csomó színvonalas resort - ahol megszállhatok, napozhatok, offroadolhatok Quaddal stb..

Hát kéremszépen beírtam a gugliba a következő kulcsszavakat: Bicycle rent Chennai. Hamarosan kiderült, hogy ők a bicycle alatt leginkább a motorbiciklit értik. Chennaiban inkább motoroznak, mint bicóznak. No, eljutottam aztán egy forumra, ahol egy amerikai gyerek panaszkodott, hogy egy hét alatt feladta a bicóbérlést, nem talált sehol. Közben én is több szálon elinditottam a keresést, és a mai napra értek össze ezek a szálak. Kijelenthetem én is, nincs lehetőség bicót bérelni egy akkora városban, aminek a lakossága majdnem felér Magyarországéval.

Megnéztem milyen secondhand bringák vannak, találtam is hosszas keresés után 2 db-ot, amelyek mind árban, mind méretben megfelelnek és van rajtuk váltó is. Igen - nem egyszerű váltós bringát találni, ezek 6 sebességesek általában, mert elöl csak egy fogaskerék van. Csak indiai gyártmány van, ami nem tudom előny vagy hátrány. Árban 2-3 ezer rupiért letárgyalhatók. Alábbi tipust 3.500-ra tartotta (a képpel ellentétben váltóval):

Sajnos a mai nap mindkét helyről megkaptam a választ, hogy már eladták..

Hát ennyi, én is feladtam egy hét után.Ma beszélgettem erről a témáról a dohányzóban a HR managerrel. Mondta ő is, hogy ez sajnos így van ittenség, de ha akarom, akkor szól az egyik emberének, aki elintézi, hogy a security montiját elvihessem, hacsak egy-két hétvégéről van szó. Ez meg olyan pubi dolog... nameg hogy a csába teszem be abba a taxiba. A hétvégén megnézek még pár bicósboltot.

A meló:

Nem ment valami szupcsin a próbagyártásunk, probléma hátán probléma volt. a legutolsó (remélem) ma este 7-kor oldódott meg. Mivel hétfőn illő lenne a lefoglalt állományt visszaadni a gyár kezébe, ezért kommunistaszombatozunk.

A taxizás: 

Ashok eléggé rutintalannak ebben a forgalomban, látszik rajta, hogy fél. Nem tud egyszerre annyi dologra figyelni, mint Dhana, így komplikált szituációkban eléggé izgatott.

Attól nagyon be van tojva, hogy a gyalogost, bicóst elüti. Ezért ezeket mindig igen nagy ívben kerüli, tartja tőlük a méteres távolságot. Ma egy motoros egy kicsit ráhúzta a kormányt jobbról, de nem volt veszélyes. Ettől megijedt, elrántotta balra a kormány. Balról éppen valaki próbálkozott egy szintén Tata típusú autóval előzni (ő már a járdán ment a +1 sávban .. bár itt ez normális). Hogy elkerülje az ütközést, ő is elrántotta a kormány, aztán volt rohadtnagy buffanás, kicsit megpadlózta a kocsit egy baromnagy gödörben. Mindegy túlélte, meg tovább is tudott menni, mi egy kicsit lassítottunk, megvártuk míg beér, aztán volt sorry sorry az ablakon keresztül. Ashoknak mondtam, hogy hétvégén szereljen fel bal oldalra is tükröt....

A tükör.... ma estére már a jobb oldali is eltünt. A csávó nem szokta vezetés közben felvenni a telefont, csak megnézni ki hívja. Kb. 50m-re az apartmanntól kanyarodtunk be az utcánkba, mikor hívták. Felvette, mert úgy gondolta ,nemsokára úgyis megáll. Na igen, de volt az a fránya és sötét kereszteződés, ahol a jobb oldali tükrében elakadt egy biciklikormány. A biciklista gyereknek semmi baja nem lett, mégcsak el sem dölt a bicóval, de a tükörnek leketty...  Izgalommal várom a következő utunkat.

A kaja:

Bevásároltam, ma este tojásos lecsót csináltam. Már rotyogott a paprika meg a paradicsom, amikor is feltörtem az első tojást. Szétment a sárgája, mert bénán törtem. Jött a második óvatosabban, aztán jött a harmadik még óvatosabban... no azoknak sem volt egyben a sárgájuk. Aztán megolvastam a csomagolást, "Packed: 26-12-2011", azóta meg a 30 fokban a polcon állt majd egy hónapot.

 Bakker. A konyhán meg nem akart tojást adni, mondom kifizetem nekik. Azt mondta, hogy ők semmilyen alapanyagot nem adhatnak el, sajnos el kell mennem a boltba. Mondom onnan jövök.. aztán kiegyeztünk abban, hogy ad 6 db-ot én meg holnap visszaviszek neki ugyanannyit.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://chennaiadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr743601845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskosar 2012.01.30. 08:19:30

akkor el tudom képzelni mit adhatnak a menzán ...:O)

akusi 2012.01.30. 16:49:20

Mire gondolsz? A tojásra? Ott én voltam balek, ilyen Mo-n is van....
A cégnél azért nem bízzák a véletlenre, mindig friss. NEkem itt még nem volt bajom, ilyen kaják mellett akár vegetáriánus is tudok lenni, sőt már a kézzel evés is megy.
süti beállítások módosítása