Friss topikok

2011.11.28. 08:42 akusi

Lakáskeresés

Pénteken reggel jött  a HR által megbízott külsős cég embere a hotelba - hogy elvigyen lakásnézőbe. Mondtam neki, hogy jó lenne kicsit közelebb kerülnöm a munkahelyhez - de ő inkább azt javasolta, hogy az apartmann legyen Chennai déli részén, mert sokkal jobb az orvosi ellátás meg a vásárlási lehetőségek szélesebbek.

Igen - itt azért gondolni kell erre. Mondjuk ha nem hűlye az ember, akkor nem fog gyomorrontást kapni - remélem. Mondjuk ki tudja mik jönnek elő ettől a sok esőtől. A másik meg, hogy mindössze egy boltban láttam húst, és pl. sörrel még egyeltalán nem találkoztam. Nem baj, ha a shopping center közel van.

Szóval meggyőzött. Oly mindegy, hogy este fél hétre vagy fél nyolcra érek haza. A hétköznapok itt úgyis csak a melóról szólnak - jó esetben 8 óra meló, +4 óra utazás. Majd hétvégén kipiheni mindenki.

Útra kerekedtünk - összesen 7 helyre mentünk. Esett egész pénteken mint az atom - a videomontázsomat már láthattátok - ekkor készült. Utólag olvastam az ujságban, volt olyan mérőhely a városban, ami 11cm esőt regisztrált a hétvége valamelyik napján (összehasonlításként Magyarországon az éves átlagmennyiség 65cm). Ha ezt az esőt megkaptuk volna, akkor valószínüleg hasonló lett volna a szitu mint itt. Nade kanyarodjunk vissza a témához, időrenben ezeket tapasztaltam: 

Apartman 1:

Értékelésem : 4.5/5

Kis utcákon át jutottunk oda - ami előny abból a szempontból, hogy nincs nagy dudálás. Hátránya viszon az, hogy az út nincs túlságosan karbantartva - most éppen 10 centi víz állt az úton. Butus voltam, nem fényképeztem, de erről a helyről találtam egy fotót a neten:

0011

Alul van egy parkoló a ház alatt. A ház 4 emelete, elég jó állapotban. A 3. emeleten lennének a kiadó részek. Volt egy studio apartman - (konyha-szoba nappali egyben), hűtővel + fürdőszoba/WC és egy kis erkély. Azaz, a szoba illendően felszerelve, laminált parkettázva, egy salakos teniszpályára lehet kilátni. Volt egy másik ezen az emeleten  - ahol már volt külön nappali és a konyhapult is nagyobb. Aztán volt egy harmadik is, amit jelenleg laktak - de ezt is megmutatták. Ehhez volt egy hatalmas erkély.

Napi takarítás van, reggelit adnak, a vacsora sem olyan húzós, mint a hotelban, 1000Ft-ból jóllakatnak. Azt is megcsinálják - hogy reggel adok egy bevásárlólistát, és estére berakják a hűtőmbe (10% felárért). Moshatok magamra - a közös mosóhelységben, vagy fizetek és kimossák a cuccaimat (ilyen nem lesz - mert valamiért elég drágán mérik. egy pólót ne mossanak már ki 300Ft-ért..)

Internet benne foglaltatik az árban - csakúgy mint a konditermük.

Tetszett a hely - olyannyira, hogy ezt választottam - a studioapartmann fér bele a keretbe. Egyébként nagyon el vannak szállva az árak, mert kicsi a kínálat a bútorozott albérletekből. Nem írhatom mennyi, de jóval drágább, mint Komáromban.

Apartman 2...5, 7 :

Értékelésem :2.5/5

Nem voltak csúnyák - főiskolán mit nem adtam volna ilyen albérletekért. A problémám mindössze annyi volt, hogy egyedül a szobám, a fürdőm és WC-m lenne a privát szférám, a többi helységen másokkal kell osztozni. Van szép nagy közös nappali - amiből 3..5 ilyen szoba nyílik, illetve egy konyha, és egy mosókonyha. Volt amelyik nappaliban a leendő lakótárs ott cigizett - amit nem szeretek. Én is mindig kinn cigizek - a lakás ne legyen füstös. Belegondoltam, hogyan fogok itt főzni - ugyanazt a hardwert fogom használni, mint a többi lakótárs. Vajon mit szólnak, ha neadjisten véletlenül sikerül marhabélszínt szereznem és kisütöm a platnin? Valószínű nem fognak örülni (a gyárban is van pl. szűz platni, amin a vegáknak készítenek csak kaját). Némelyik ezek közül az apartmanok közül nagyon szép volt, de volt, amelyikbe főiskolás koromba igen, de most már nem költöznék.

Az egyikről sikerült képeket csinálnom (az egyik legjobb ezek közül), de csak kívülről. Ott a törölközők feletti emelet lenne:

Kilátás az erkékyről (ez még egy kellő magasságban elhelyezett trafó  - ami éppen gőzölgött, vagy füstölgött az egyik pontján):

Az udvar szép:

 

Apartman 6 :

Értékelésem: 4/5

Azért szentelek ennek külön fejezetet, mert ez és az 1-es számú között filóztam. Ebben is megvolt minden, ami az 1-es számúban, közel az óceánparthoz (ami nem feltétlenül jelenti azt - hogy jobb hely is, sőt...).

A padló burkolat itt kő - illetve nincs erkély. Dizájnos modern berendezés. Netről lopott képek, ami a neten mindeig szebbek, mint a valóságban:

Az ablakon a következő a kilátás:

A szögesdrót a kerítésen nem az, aminek elsőre az ember gondolná. Ez itt kéremszépen az orosz konzulátus. Mögötte mégegy út - aztán a homokos óceánpart.

Azt gondoltam, már szombat reggel költözhetek, "de hát a dolgok a legritkább esetben alakulnak úgy, ahogy az ember elképzeli". Lassan őrölnek a malmok, pedig mindegyiknél volt azonnal költözhető részleg, és a srác is azt mondta, hogy rábökök egyre, megkapja még aznap a hivatalos ajánlatot, aztán akár mehetek is. Valószínű szerdán lesz a tényleges költözés.

Már úgy ennék húslevest, meg pörköltet... azt hiszem nem fogom elaprózni, mivel nem tudom eldönteni melyik legyen - kétfogásost eszek szombaton ;o) 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://chennaiadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr193417680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása